Fedezd fel a legjobb önvalód könyveinkkel és önfejlesztő képzéseinkkel!

Kérdésed van? Írj nekünk! kapcsolat@antalcorporation.hu

Blog

Szerzőnk: Elinor Greenberg

APK
Szerzőnk: Elinor Greenberg

Dr. Elinor Greenberg amerikai pszichológus és Gestalt-terapeuta, aki a borderline, nárcisztikus és skizoid adaptációk diagnosztizálására és kezelésére specializálódott.

A szakember a New York-i Nemzetközi Masterson Intézetben végezte tanulmányait, majd később az oktatójaként is dolgozott. A Masterson Intézet az én zavarainak elméletét és kezelését fejlesztő, én- és tárgykapcsolati megközelítéssel foglalkozó pszichodinamikus posztgraduális képzési intézet. 
 
Emellett dr. Greenberg Ericksonian kiképzett hipnoterapeuta, valamint a hiteles képesítéssel rendelkező csoportos pszichoterapeuták nemzeti nyilvántartásában is szerepel (Certified Group Psychotherapists=CGP).
 
A szakember mindezen felül a Gestalt Review, egy szakértői értékelésű szakmai folyóirat társszerkesztője, és egyebek közt tagja a New York-i Gestalt Terápiás Intézet és a Gestalt Pszichoterápiás és Képzési Központ tantestületének, ahol egy posztgraduális programot tervezett és tanít a betegségek diagnosztizálásáról és kezeléséről Borderline, nárcisztikus és skizoid adaptációk (Borderline, Narcissistic, and Schizoid Adaptations) címmel.
 
Több évtizedes pályafutása során terapeutákat képzett az Egyesült Államok mellett Kanadában, Angliában, Walesben, Szicíliában, Svédországban, Norvégiában, Lengyelországban, Szerbiában, Horvátországban, Montenegróban, Oroszországban, Máltán és Mexikóban.
 
A képzés és a segítő munka közben szerzett tapasztalatai szolgáltak alapul 2016-ban Borderline, Narcissistic, and Schizoid Adaptations: The Pursuit of Love, Admisration, and Safety címmel megjelent könyvének, melyet azóta a nemzetközi Gestalt segítő szakma tankönyvként használ.
 
A könyv 2021-ben németül is megjelent Borderline und Narcismus címmel, 2024 nyarán pedig kiadónk gondozásában magyarul is elérhető lesz, címe: Borderline, nárcisztikus és skizoid működés - Hogyan alakítja a személyiséget a szeretet, a csodálat és a biztonság utáni vágy. 
 
Könnyen érthető, gyakorlati könyvében Dr. Elinor Greenberg bemutatja, hogyan ismerhetjük fel a borderline, nárcisztikus és skizoid személyiségadaptációkat, és hogyan dolgozhatnak sikeresen a terapeuták, pszichológusok és orvosok az érintett betegekkel. 
 
Sok más terapeutával ellentétben Greenberg úgy véli, hogy a nárcisztikus személyiségzavarok kezelhetőek. 
"A minták megváltoztathatók. Bárki, aki elvégzi a szükséges terápiás munkát, megküzdési stratégiákat fejleszthet és begyógyíthatja a gyermekkori sebeket." 
 
A szerző bemutatja a diagnózisokat és az ígéretes kezelési lehetőségeket, és ezeket számos példával illusztrálja sokéves gyakorlatából. Világossá válik, hogy a borderline személyiségzavarban szenvedő emberek mindenekelőtt szeretetre vágynak, a nárcisztikusok csodálatra, a skizoid személyiségek pedig központilag biztonságra törekszenek - másokhoz képest szélsőséges vagy kóros formákban.
A könyv tervezett megjelenési ideje: 2024 nyár